Kirche in Not pomáhá v Libanonu

31. 7. 2006  (job)


 

Königstein. Více než 95 tisíc dolarů na okamžitou pomoc obětem konfliktu na Středním východě vyčlenila nadace "Kirche in Not". Tato mezinárodní charitativní organizace odpověděla na žádosti představitelů křesťanských společenství v Libanonu a na severu Izraele. V tamních školách, klášterech a farních centrech našli útočiště uprchlíci různých vyznání. Podle informací nadace "Kirche in Not" potřebuje na 100 tisíc rodin naléhavě základní potraviny, zejména mléko pro děti a léky. Papežské nunciatuře v Bejrútu bylo prozatím předáno 37 tisíc dolarů.

S prosbou o pomoc se na organizaci "Církev v nouzi" obrátil biskup Elias Nassar, který stojí v čele maronitské diecéze Saida, s tím, že zásoby tamních křesťanů, kteří poskytují útulek lidem prchajícím před bombami, jsou na pokraji vyčerpání. Další apel přišel od arcibiskupa Eliy Chacour z Akky, představitele katolíků melchitského obřadu v Galileji, známého aktivisty v oblasti smíření křesťanů, židů a muslimů. "Severní oblasti Izraele jsou zcela ochromené - napsal v dopise pro "Kirche in Not" - "Nikdy jsem si nepřipouštěl, že budu muset hledat pomoc pro křesťany v Galileji. V těchto těžkých chvílích chceme setřít slzy dětí a jejich rodičů" - říká arcibiskup Chacour. Organizace předala 24 tisíc dolarů na pomoc nejpotřebnějším rodinám, ubytovaných v různých křesťanských institucích této oblasti.

Nezapomíná ani na potřeby obětí konfliktu v pásmu Gazy, trpících nedostatkem pitné vody a výpadkem elektřiny. Spolu s jeruzalémskou charitou zaslala "Kirche in Not" do pásma Gazy 37 tisíc dolarů.

 

(Převzato ze zpráv Radia Vaticana ze dne 28. 7. 2006
Pro Listář vybral mh)

 

 *          *          *

 

Komentář k tomuto článku můžete napsat do knihy návštěv. Uveďte prosím název a datum článku, k němuž se vyjadřujete. 

 

J. Khler: Sv. Cyril a Metodj

INFORMOVAT O NOVINKCH

_______________ 

RUBRIKY:

vodn strana

Nmty, pipomnky
a sdlen ten

Zpravodajstv z kesanskho svta

Ekumenismus

SGAD-D a MOCHES

MSK

Pozvnky

Moravsk ma

Sv. Cyril a Metodj a jejich doba

Duchovn ivot

Ikony

Osobnosti

K zamylen

Souasn Morava

Rodinn kronika

Poezie

Humor

Rzn

Kontakt na redakci