Benefiční koncert brazilského sboru

2. 12. 2008  Jan Blabla


 

Srdečně vás zveme na koncert mužského pěveckého sboru z Bom Princípio (Jižní Brazílie) v kostele sv. Salvatora na Starém městě (Salvatorská 1, Praha 1) v neděli 7.12. od 19.00 hod. večer.

Do České republiky sbor přijíždí v rámci svého evropského turné. Koncert nám brazilští sboristé nabídli jako adventní benefiční vystoupení pro jeden z dobročinných programů o.s. Berkat prostřednictvím paní Anežky Santos, která v Brazilii učí děti v jedné vesnici. Historie souboru, farního sboru ČCE u Salvatora i společenství Berkatu mají některé společné člověčenské prvky.

Vystoupení souboru trvá přibližně hodinu, repertoár se skládá jak z brazilského tak gaučského folkloru (jih Brazilie), latinsko-amerických a německých písní. Zazní i sakrální a vánoční skladby.

Výtěžek ze vstupného bude věnován na nákup rohovek pro chudé čekatele na transplantaci oční rohovky v Kábulské oční klinice (projekt Adžamal, viz http://www.berkat.cz/dokument.php?id=405) a částečně i přelet brazilských studentek českého jazyka z Bataypora na skautský tábor v České republice.

Doporučené vstupné: 100 Kč

 

 *          *          *

 

 

Tyto panenky nabízíme v rámci našich benefičních akcí pro sponzory transplantací rohovek - po koncertě bude k dispozici případným zájemcům i výběrová kolekce panenek, jejichž "babičkou" se nedávno stala i buditelka paní Jiřina Šiklová

 

(Zasláno redakci
Pro Listář vybral mgr)

 

 *          *          *

 

Komentář k tomuto článku můžete napsat do knihy návštěv. Uveďte prosím název a datum článku, k němuž se vyjadřujete. 

 

J. Köhler: Sv. Cyril a Metoděj

INFORMOVAT O NOVINKÁCH

_______________ 

RUBRIKY:

Úvodní strana

Náměty, připomínky
a sdělení čtenářů

Zpravodajství z křesťanského světa

Ekumenismus

SGAD-ŽD a MOCHES

MSK

Pozvánky

Moravská mša

Sv. Cyril a Metoděj a jejich doba

Duchovní život

Ikony

Osobnosti

K zamyšlení

Současná Morava

Rodinná kronika

Poezie

Humor

Různé

Kontakt na redakci