Ekumenické shromáždění a Modlitba za domov na Řípu

23. 10. 2008  Richard Vocel



Církve sdružené v Ekumenické radě církví, Česká biblická společnost a Federace židovských obcí pořádají na hoře Říp II. ročník ekumenického shromáždění nazvaného Modlitba za domov. Akce se koná v den státního svátku 90. výročí vzniku Československa, dne 28. 10. 2008, od 10.00 do 16.00 hodin.

 

Praha: Program setkání chce tentokrát všechny jeho účastníky zavést zpět k pramenům - jednak křesťanským a také k pramenům naší vlasti. Křesťané naší země chtějí opět připomenout, že jsme zemí vycházející z křesťanských kořenů a chtějí se za ni a za všechny lidi v ní žijící tento památný den modlit. Pro účastníky akce je připraven bohatý program, i pro celé rodiny. Kromě samostatného dětského programu např. Ekocentrum Podhoubí připravilo ekostezku s tématem Záchrana stvoření; na divadelním podiu se představí divadelní soubory a také charitativní vystoupení.

Hlavní pódium nabídne program doplněný o koncerty např. vokální skupiny Geshem nebo sester Steinových. Speciální stan České biblické společnosti - Dům Bible obsáhle představí Písmo svaté. Česká Biblická společnost přichází s edicí tzv. Řípské Bible, která bude k zakoupení na místě. Rotunda sv. Jiří a sv. Vojtěcha přímo na vrcholku Říp poskytne prostor ke ztišení a modlitbě při kontinuálním čtyřhodinovém čtení z Písma svatého.

Nedílnou součástí tohoto ekumenického shromáždění je také tzv. Tržiště možností, kde postaví pracovníci charit, diakonií, církevních škol a neziskových organizací svoje stánky - zde se můžete seznámit s jejich prací i zakoupit výrobky chráněných dílen.

Závěr setkání bude v přímém přenosu od 14.00 hodin vysílat ČT 2. Uvidíte další církevní aktivity a, stejně jako loni, se můžete pobavit i díky moderování Aleše Juchelky. Akce má letos i svoje internetové stránky, kde najdete podrobný, stále aktualizovaný program: www.modlitbazadomov.cz 

 

Foto z I. ročníku 2007 a více fotografií:
http://ceskybratr.evangnet.cz/foto/modlitba-za-domov-rip-2007/index.html
 

 

Kontakty a vice informací:
Ekumenická rada církví
Donská 370/5
101 00 Praha 10

Mgr. Ondřej Chrást, mediální referent
mob.: + 420 606 914 916

Aleš Čejka, asistent vedoucí tajemnice
tel.: + 420 271 742 326
mob.: + 420 774 219 041
e-mail: info(at)ekumenickarada.cz
web: www.ekumenickarada.cz 

 

(Převzato ze zpravodajství TS ČBK ze dne 17. 10. 2008
Pro Listář vybral mh
Foto z minulého ročníku převzato z
http://ceskybratr.evangnet.cz )

 

 *          *          *

 

Komentář k tomuto článku můžete napsat do knihy návštěv. Uveďte prosím název a datum článku, k němuž se vyjadřujete. 

 

J. Köhler: Sv. Cyril a Metoděj

INFORMOVAT O NOVINKÁCH

_______________ 

RUBRIKY:

Úvodní strana

Náměty, připomínky
a sdělení čtenářů

Zpravodajství z křesťanského světa

Ekumenismus

SGAD-ŽD a MOCHES

MSK

Pozvánky

Moravská mša

Sv. Cyril a Metoděj a jejich doba

Duchovní život

Ikony

Osobnosti

K zamyšlení

Současná Morava

Rodinná kronika

Poezie

Humor

Různé

Kontakt na redakci