TV NOE vysílá přímý přenos papežovy návštěvy Polska 
ve dnech 25. 5.-28. 5.

26. 5. 2006  Pavel Siuda


 
Přímý přenos hlavních částí návštěvy Svatého otce Benedikta XVI. v Polsku zprostředkuje nová digitální satelitní televize NOE.

 

Ostrava: Satelitní TV NOE bude ve spolupráci s italským Telepace a vatikánskou televizí CTV přenášet od čtvrtka 25.5. až do neděle 28.5. program papežovy návštěvy v Polsku. Kamery budou sledovat přílet Benedikta XVI. na mezinárodní letiště Varšava Okecie, přivítací ceremonii i promluvu Svatého otce. Diváci TV NOE mohou vše sledovat od 10.45 do 12.00 hodin. Spojení s Varšavou se obnoví ve 12.15 hodin. Prostřednictvím nové křesťanské televize mohou lidé v České republice i na Slovensku sledovat cestu papeže z letiště do katedrály svatého Jana, kde se Benedikt XVI. od 12.30 hodin setká s polskými duchovními. Odtud zamíří ve 13.45 hodin do Arcibiskupského paláce.

Program papežovy návštěvy bude opět k vidění na TV NOE od 18.45 hodin, kdy Svatý otec vyjede automobilem z prezidentského paláce a zamíří do luteránského kostela Svaté Trojice ve Varšavě. Přímý přenos ekumenického setkání končí ve 20.15 hodin.

V pátek 26.5. bude papežská návštěva ve vysílání od 9.15 do 12.15 hodin. Na obrazovce bude možné sledovat přenos mše svaté na náměstí Piłsudskiego a odjezd Svatého otce do budovy apoštolské nunciatury. Televize se opět přihlásí s obrázky z Čenstochové od 17.15 hodin. Diváci mohou sledovat přílet na letiště a přejezd ke klášteru na Jasnou Horu. Zde papež navštíví svatyni s obrazem Matky Boží Čenstochovské, setká se s řeholníky, řeholnicemi, seminaristy, představiteli zasvěceného života a katolických hnutí. Televizní přenos z Polska ukončí v 19.15 hodin papežův odlet do Krakova.

V sobotu 27.5. mohou diváci TV NOE sledovat papežovu návštěvu v rodném městě Jana Pavla II. ve Vadovicích. Od 10.15 do 11.45 hodin bude televize sledovat papežův příjezd do Vadovic, prohlídku mariánské baziliky, rodného domu papeže Jana Pavla II. a setkání s obyvateli města na náměstí. Odtud papež zamíří v automobilu na Kalvarii Zebrzydowskou.

K přenosu se TV NOE vrátí v 17.45 hodin, aby zprostředkovala večerní program papeže až do 20.45 hodin. Diváci uvidí příjezd Benedikta XVI. do katedrály na Wawelu, prohlídku chrámu a odjezd na Krakowskie Błonia, kde je připraveno setkání s mládeží.

Poslední den papežovy návštěvy, v neděli 28.5., bude patřit slavnostní bohoslužbě v Krakově. Přenos bude TV NOE zprostředkovávat od 9.30 do 12.30 hodin. Nedělní mše svatá začíná na Błoniach Krakowskich v 9.45 hodin. V poledne zazní modlitba Regina Coeli a slovo Svatého otce. Přímý přenos zakončí příjezd do Arcibiskupského paláce v Krakově.

Více o programu papežovy návštěvy v Polsku ZDE.

 

(Copyright © 1999-2000 TS ČBK & Altair Software Production 2000)

 

(Převzato ze zpráv TS ČBK ze dne 24. 5. 2006
Pro Listář vybral mh)

 


Související články: 

Papež se jede do Polska nejen poklonit památce svého předchůdce

 

 
DISKUSE
Na tento článek můžete reagovat zde.

 

J. Khler: Sv. Cyril a Metodj

INFORMOVAT O NOVINKCH

_______________ 

RUBRIKY:

vodn strana

Nmty, pipomnky
a sdlen ten

Zpravodajstv z kesanskho svta

Ekumenismus

SGAD-D a MOCHES

MSK

Pozvnky

Moravsk ma

Sv. Cyril a Metodj a jejich doba

Duchovn ivot

Ikony

Osobnosti

K zamylen

Souasn Morava

Rodinn kronika

Poezie

Humor

Rzn

Kontakt na redakci